login:
heslo:
přihlášení  (registrace)
neodhlašovat

 


Recepty   << zpět
Ovocný kynutý táč (zdravější varianta)
Vložil: zdenallicka


270g špaldové hladké mouky
160g celozrnné pšeničné mouky
70g hl.mouky
500ml mléka (jistě by šlo i rostlinné)
2 vejce
160g tmavého cukru
30g droždí
špetka soli
100g rozpuštěného másla
ovoce

Drobenka:
50g másla
100g mouky (hrubá,krupička,celozrnná)
50g tmav.cukru
skořice
mandl.lupínky,vločky,semínka
Rozpustíme máslo,ohřejeme mléko do vlažna. Do 100ml mléka rozdrobíme droždí,přidáme lžíci cukru a mouky a rozmícháme,necháme vzejít kvásek. Do zbytku mléka vmícháme máslo a vejce,přilijeme k mouce,soli,cukru,přidáme kvásek a vymícháme metličkou hladké řídké těsto,které necháme asi půl hodiny kynout.Mezitím si připravíme drobenku promnutím všech surovin mezi prsty a očistíme si ovoce (broskve,meruňky,blumy,trnky...). Po vykynutí vlijeme těsto na velký plech vyložený peč.papírem,rovnoměrně roztáhneme stěrkou,hustě poklademe ovocem,posypeme drobenkou a po rozpálení trouby na 180°C pečeme deset minut,pak teplotu stáhneme na 160°C a dopékáme asi ještě 30 minut dozlatova.



:: Bezmasé  :: Dezert  :: Moučník/cukroví  :: Sladká jídla  

žádná peckamohlo to být lepšív pohodědost dobrýúžasný
  Počet hodnotících: 30. Vytvořeno: 4.8.2014.


Komentáře
©2018, SLEPIČÁRNA