login:
heslo:
přihlášení  (registrace)
neodhlašovat

 


Recepty   << zpět
Tofu "smetana"
Vložil: sayas


neochucené přírodní tofu
olej (dle záměru a chutí strávníků olivový, slunečnicový, jiný)
troška vody (převařené lépe)
volitelně špetka soli
Smetanu do kulajdy, kuřete na papr., i jako základ do pomazánek nebo na ovocné knedlíky dělám z neochuceného přírodního TOFU (nemám ráda z DM, chutná trochu jako piliny).

Tofu rozkrájím na kousky, přidám oliváč(nebo obyč olej-aby to nerušilo třeba na ty sladké jídla) převař. vodu (kvůli zmenšení možnosti zkažení -zchladlou raději) a větš. i špetičku soli. Promixuju tyč. mixérem důkladně. Použiju nebo uschovám do chladničky.

Hustější déle vydrží ale bez vody mi to nejde, nechci dávat strašně moc oleje. Dva tři dny vydrží jistě, někdy i déle. Doporučuji přidávat do jídel na stole, určených hned ke snězení. V pomazánkách do druhého dne ok, ale třeba vajíčkový nebo zeleninový salát s tím nebývá druhý den dobrý.



:: Bezmasé  :: Luštěniny/obiloviny  :: Omáčka  :: Pomazánky  

žádná peckamohlo to být lepšív pohodědost dobrýúžasný
  Počet hodnotících: 38. Vytvořeno: 17.6.2014.


Komentáře
juuj, moc ďakujem za recept!
aniska 22:32 7.8.2014
©2018, SLEPIČÁRNA