login:
heslo:
přihlášení  (registrace)
neodhlašovat

 


Recepty   << zpět
Zázvorové perníčky bezkonkurenční
Vložil: sonulah, Autor (zdroj): časopis Gurmet


200g cukru krystalu
4 lžíce medu
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
1 lžíce skořice
1 lžíce hřebíčku
175g másla
400g hladké mouky
1 lžíce prdopeče
2 vejce
-cukr, med, zázvor a koření smícháme v kastrolu s rozpuštěným máslem, směs za stálého míchání zahřejte a rozpusťte na malém plameni
-do velké mísy nasypte mouku s prdopečem, přidejte vejce a směs z kastrolu - promíchejte a lepkavé těsto dejte v potr. folii min. na hodinu do lednice
-těsto rozválet na pomoučeném válu a vykrajovat, přesunout na plech s pečícím papírem a péct cca 10-12 min při 170st.
-perníčky nechte vychladnout na plechu a pak přendejte do krabičky
-můžete namáčet rozehřátou čokoládou nebo různě zdobit



:: Moučník/cukroví  

žádná peckamohlo to být lepšív pohodědost dobrýúžasný
  Počet hodnotících: 34. Vytvořeno: 21.12.2013.


Komentáře
moje úprava - dávam třinovej cukr, mouky třeba půlku špaldovou, místo másla jsem dala heru s máslovou příchutí koření dávam nějakou perníkovou směs a skořici k tomu, perníčky i s peč. papírem sundavam a necham chladnout mimo plech (po upečení jsou měkký, proto maj vystydnout, jinak by byly pokřívaný), vyjde to asi na 6 plechů, peču i během roku jako sušenky k čaji, většinou nezdobím... milujem je celá rodina x-)
sonulah 19:00 21.12.2013
zajímalo by mne, o kolik by se dalo dát míň toho cukru, aby to ještě bylo ono. Nezkoušela jsi to množství snižovat? (do vánoc už to nestihnu, ale asi bych si je časem vyzkoušela)
hanatea 01:18 23.12.2013
hani, nezkoušela ;-) já mam takovou strategii, že cukru dávam vždycky míň, ale u tohohle jsem to nesnížila o moc ;-)
sonulah 22:18 28.12.2013
Klidně bych dala jen půlku cukru a místo pšeničné, žitnou mouku. Akorát je pak třeba dát místo prdopeče sodu.
novako 17:57 30.12.2013
©2018, SLEPIČÁRNA