login:
heslo:
přihlášení  (registrace)
neodhlašovat

 


Recepty   << zpět
Rychlokvašená červená řepa
Vložil: Laura, Autor (zdroj): Ona Dnes


červená řepa
červená cibule
sůl
fenykl
Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Cibuli nakrájejta na proužky. Na jednu řepu počítejte tak jednu menší cibuli. V míse pořádně osolte (16g soli na 1kg zeleniny) a prohněťte, aby řepa pustila šťávu. Nechte chvíli odpočívat. Následně začněte pěchovat řepu do nádoby, pořádně stlačujte a prokládejte fenyklem. Řepa by na konci měla být ponořená v tekutině, je-li jí málo, přilijte trochu vody, příp. trochu šťávy z kysaného zelí. Obsah nádoby je třeba zatížit a nádobu postavit v pokojové teplotě na tmavé místo. Po 3-5 dnech, když je hotovo, přendejte řepu do sklenic a uložte do lednice.



:: Zelenina  

žádná peckamohlo to být lepšív pohodědost dobrýúžasný
  Počet hodnotících: 46. Vytvořeno: 16.11.2013.


Komentáře
©2018, SLEPIČÁRNA