login:
heslo:
přihlášení  (registrace)
neodhlašovat

 


Recepty   << zpět
Kváskový chléb hnětený v pekárně
Vložil: janab, Autor (zdroj): FB/Pečempecen.cz


300g kvásku

300g vody
300g pšeničné chlebové mouky
150g žitné chlebové mouky
50g špaldové celozrnné hladké mouky
100g hladké pšeničné mouky
2 lžičky soli
chlebové koření
semínka
Večer dám do pekárny 150g žitné chlebové mouky, 150g vody a lžíci kvásku. Zapnu hnětení na chvíli než se to smíchá a nechám přes noc kvasit. Vznikne 300g kvásku jako základ. Ráno přiliju vodu, nasypu mouky, sůl, koření, semínka a zapnu hnětení na 15 minut (program Nudlové těsto). Těsto vyklopím na pomoučený vál, překládám, stáčím, vložím do ošatky. Až vykyne, potřu slanou vodou, naříznu a peču v pekáči s víkem. 15 minut naplno přikrytý, 30 minut na 200st. odkrytý. Je vynikající, křupavý.



:: Chléb/pečivo  

žádná peckamohlo to být lepšív pohodědost dobrýúžasný
  Počet hodnotících: 42. Vytvořeno: 28.9.2013.


Komentáře
©2018, SLEPIČÁRNA