login:
heslo:
přihlášení  (registrace)
neodhlašovat

 


Recepty   << zpět
Křehkovice
Vložil: novako, Autor (zdroj): inspirace ČR - paní Mirka


300 g špaldové celozrnné mouky
125 g másla
125 ml mléka (někde se nahrazuje část mléka smetanou)
sůl
Mouku osolíme, přidáme rozehřáté máslo, mléko, sůl (té je třeba dát opravdu hodně) a zaděláme tuhé těsto, které necháme 15 minut odpočinout. Potom těsto rozdělíme na cca 8 stejných dílů, z kterých vytvoříme placičky. Přeneseme je na suchý plech, každou propícháme vidličkou a v předehřáté troubě upečeme.

V originálním receptu se používá mouka hladká pšeničná, ale tu jsem doma neměla a zjistila jsem, že mi křehkovice se špaldou chutnají ještě víc. Křehkovice se tradičně pečou na jižním Plzeňsku, popíjí se k nim bílá káva. Hodně dlouho vydrží, jsou křupavé, hutnější, dobře se lámou (proto křehkvice) a po upečení "lístkují".



:: Bezmasé  :: Chléb/pečivo  

žádná peckamohlo to být lepšív pohodědost dobrýúžasný
  Počet hodnotících: 42. Vytvořeno: 2.9.2013.


Komentáře
©2018, SLEPIČÁRNA