login:
heslo:
přihlášení  (registrace)
neodhlašovat

 


Recepty   << zpět
Patizonová polévka (s kouskem celeru a petrželí)
Vložil: zdenallicka


1 středně velký patizon (průměr 15cm)
2 petržele
1/4 středně velkého celeru
voda 0,5l
mléko 0,5l
sůl
pepř
mušk. oříšek
máslo
Zeleninu si očistíme, nakrájíme ji na kousky, na másle ji orestujeme ze všech stran dozlatova, osolíme, opepříme a zalijeme vodou a mlékem. Necháme probublávat doměkka, poté rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a trochou strouhaného mušk. oříšku. Polévka má velmi jemnou chuť, konzistence je krémovitá. K tomu podáváme nasucho opražená slunečnicová nebo dýňová semínka a krutony ze staršího pečiva.
Kdo chce mít polévku ještě lahodnější, nahradí část mléka smetanou 12%.



:: Polévka  

žádná peckamohlo to být lepšív pohodědost dobrýúžasný
  Počet hodnotících: 46. Vytvořeno: 13.8.2013.


Komentáře
©2018, SLEPIČÁRNA