login:
heslo:
přihlášení  (registrace)
neodhlašovat

 


rakos   
14:22 9.01.2016
Melete si někdo svoji mouku? Z čeho a na čem? Kde kupujete obilí? Vydrží doma uskladněné ve větším množství? Stojí to vlastně zato ekonomicky/chuťově? :)


tiki   
20:57 9.01.2016
My meleme bezlepkovou (manzel ma dietu), takze nam se investice uz davno vratila (mlynek mame asi 10 let).


rakos   
23:25 9.01.2016
Diky Tiki, a z ceho melete? A jaky mlynek mate? Ja po tom jen tak zacinam pokukovat, ze by to mohlo byt fajn na chleba i pro deti na kasicky, ale jsou to palky za mlynek... Bezlepkova mouka stoji skoro 100, co, to ja za normal chlebovou davam jen 25kc :) Bezlepkovy chleba bych rada nekdy zkusila, kupuju obcas mistni, akorat mi to prisla strasna alchymie, kdyz jsem cetla, jak lidi pouzivaji misto kvasku laktobacily nebo stavu ze zeli, vy to pecete jak?


tiki   
07:42 10.01.2016
Rakos, melu pohanku, jahly, ryzi, obcas kukuricnou krupici. Pak je mlynek dokonaly i treba na namleti cerstveho pernikoveho koreni. Znacku mlynku nevim, kupovali jsme ho pred 10 lety za 7 tisic, pak je nejak jeste zdrazovali, takze vychazi kolem 10. Ale od te doby se na trhu urcite objevila spousta dalsich a mozna lepsich.
Bezlepkovy chleba je dle meho nepozivatelny, manzel tvrdi, ze ten domaci se snist da, ale ten kupovany ne. Pecu ho normalne z kvasnic, od oka tam nasypu pohankovou, jahlovou (jen trochu, je horka) a ryzovou mouku a trochu skrobu. Idealni je nastrouhat 2 varene brambory. Pokazdy je jiny. Nedelam ho moc casto, manzel radeji chroupe ryzovy polystyren :-/.


Josefa   
11:02 10.01.2016
Kamaradka asi 3 rokem mele na mlynku Fidifloc a je spokojena, ale to je tak vsechno, co k tomu muzu rict. Nevim jestli Ti to neco da:)


sugarlump   
13:25 10.01.2016
Tiki, zkus mu upéct chleba z mouky schar bread mix bílé, nepozná rozdíl od normálního bílého chleba, je vynikající. To jen tak OT, jsem taky bezlepková :)


Josefa   
16:16 10.01.2016
A mouka ji vyjde na 7kc/kg


tiki   
12:43 11.01.2016
Sugar, dik za typ, prilezitostne zkusim ozkouset.


amanita   
19:49 15.01.2016
rakos, ja ted s mletim mouky zacinam, prinesl jezisek :) mam komo sana.
Na BL chleba jsem ted nasla nadejny recept a rady v knize Peceme z kvasku od Biolenky, pulka knihy jsou navody z lepkoveho kvasku, pulka z bezlepkoveho, sladke i slane :) ted o vik chleba zkusim tak dam vedet jak to dopadlo :) BL chleba jsem uz zkousela, ale uspokojivy vysledek to nemelo, prvni den vybornej, druhej den suchej, drolivej, hutnej. Tak ted t snad s cerstvou moukou a novyma radama bude lepsi :)


amanita   
19:50 15.01.2016
kamaradky objednavaji obili v probiu, 25kg pytle (kam to doma budu davat to teda nevim :-DD


rakos   
23:04 15.01.2016
Jo, tu knihu s chcu taky poridit. Nakonec asi do mlynku nepujdem... spocitala jsem navratnost tak po 500 chlebich...:) A nasla odkaz na dobrou mouku z mlyna, tak zkusim nejdriv koupit ji. I kdyz taky nevim s tim uskladnenim, snad vydrzi. A porad si rikam, ze ideal stravy je pro me omezeni sacharidu, treba se propracuju lety k tomu nejist prilohy ani pecivo a mlynek by mi tu lezel :D



©2018, SLEPIČÁRNA